Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

7 Iunie 2019
Vizualizari: 424
Comentează add

Premierul britanic, Theresa May, urmează să îşi dea astăzi demisia din fruntea Partidului Conservator, pentru a ceda locul unui alt lider care să rezolve impasul Brexitului.

Premierul britanic va demisiona din fruntea Partidului Conservator

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Foto: Agerpres/ AP

Premierul britanic, Theresa May, urmează să îşi dea astăzi demisia din fruntea Partidului Conservator, pentru a ceda locul unui alt lider care să rezolve impasul Brexitului.

Campania pentru alegerea unui nou lider conservator şi, implicit, a unui nou prim-ministru, va începe luni, iar în cursă s-au înscris 11 candidaţi, după cum transmite corespondentul nostru la Londra, Dan Vasiliu.


Reporter: După trei încercări nereușite de a trece prin parlament acordul de ieșire din Uniunea Europeană, Theresa May va preda ștafeta Brexitului fără să fi făcut mari progrese.

Pentru locul pe care îl va lăsa vacant se luptă în prezent 11 candidați, iar viitorul premier nu va fi ales pentru viziunea sa de ansamblu asupra economiei, educației sau a politicilor sociale, ci pentru poziția pe care o va avea în privința Brexitului.

Va promite o ieșire fără acord la 31 octombrie sau mai urmează alte amânări? Pentru a nu se pierde foarte mult timp cu alegerea unui nou lider au fost modificate regulile interne ale partidului.

Dacă până acum după fiecare rundă de vot era eliminat doar ultimul candidat, de această dată cei care nu primesc cel puțin 17 voturi în primul tur și 33 în cel de-al doilea vor fi scoși din cursă.

Cei 313 parlamentari conservatori vor vota pentru prima oară joia viitoare, următoarele runde fiind programate pe 18, 19 și 20 iunie.

În momentul în care vor mai rămâne doar doi candidaţi va avea loc un vot la care vor putea participa toţi membrii Partidului Conservator.


Etichete Premierul britanicdemisionafruntea Partidului ConservatorTheresa Maybrexit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live