Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

16 Octombrie 2017
Vizualizari: 698
Comentează add

Theresa May se întâlneşte la Bruxelles cu negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Premierul britanic, Theresa May, vrea deblocarea negocierilor cu UE

-

 

Premierul britanic, Theresa May, ajunge luni, 16 octombrie, la Bruxelles pentru întâlniri cu negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Se încearcă astfel deblocarea negocierilor pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, aflate în impas în urma poziţiilor divergente privind suma pe care va trebui să o achite Londra pentru părăsirea Uniunii.

Între timp la Londra, ministrul de Externe, Boris Johnson a avut o întâlnire informală cu omologii săi din mai muilte state europene, la care a participat şi ministrul român Teodor Meleşcanu.

Reuniunea a vizat mai multe teme privind securitatea europeană şi internaţională - se menţionează într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Bucureşti.

România va menţine şi după ieşirea Marii Britanii din UE Parteneriatul Strategic cu această ţară în deplină coerenţă şi consecvenţă cu deziteratul menţinerii unităţii europene, a spus la Londra ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.  


Etichete Michel BarnierTheresa MayJean-Claude JunckerBoris JohnsonTeodor Meleşcanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live