Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Joi, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 Decembrie 2018
Vizualizari: 234
Comentează add

Premierul britanic, Theresa May, a început marţi consultări în mai multe capitale europene în încercarea de a obţine noi garanţii din partea europenilor.

Premierul britanic, Theresa May, a început consultări în capitale europene

florin-lepadatu

 

Premierul britanic, Theresa May, a început marţi consultări în mai multe capitale europene în încercarea de a obţine noi garanţii din partea europenilor referitoare la înţelegerea privind frontiera nord-irlandeză din acordul pentru Brexit.

Theresa May a fost la Haga, apoi la Berlin şi marţi seară la Bruxelles, iar miercuri va merge la Dublin, în Irlanda.

La Bruxelles, Theresa May s-a întâlnit cu preşedinţii Comisiei şi Consiliului European, care au reluat ideea unor clarificări suplimentare, dar au respins orice renegociere a acordului pentru Brexit.

Reporter Amalia Bojescu: "Liderii europeni nu au dat amănunte despre discuţiile purtate cu premierul britanic, Theresa May.

Din partea preşedintelui Consiliului UE, Donald Tusk, este un mesaj pe Twitter în care scrie că a avut cu premierul britanic o discuţie lungă şi sinceră.

Este clar că UE doreşte să ajute Marea Britanie, dar cum ? se întreabă oficialul european.

Donald Tusk anunţa încă de ieri că este gata să poarte discuţii cu Marea Britanie în ceea ce priveşte facilitarea ratificării acordului.

Dar sublinia el, UE nu va renegocia acordul sau protocolul referitor la graniţa dintre Republica Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a reafirmat că acordul convenit pe 25 noiembrie este cel mai bun şi singurul posibil, şi nu este loc de renegociere.

În plenul Parlamentului European, reunit la Strasbourg, oficialul european a precizat că niciuna dintre părţi nu doreşte o soluţie care să menţină Marea Britanie într-o uniune vamală cu Blocul Comunitar.

Poziţia exprimată de şeful executivului comunitar a fost susţinută şi de preşedintele Parlamentului European.

Şefii de stat şi de guvern ai UE vor aborda din nou subiectul Brexit la summitul european care va avea loc în această săptămână."


Etichete Brexit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live