Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Miercuri, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

5 Septembrie 2019
Vizualizari: 426
Comentează add

Premierul britanic, Boris Johnson, a suferit două înfrângeri consecutive

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

 

Premierul britanic, Boris Johnson, a suferit ieri două înfrângeri consecutive în Parlament, unde o parte dintre conservatori s-au aliat cu opoziţia laburistă.

Deputaţii au adoptat mai întâi o lege care obligă Guvernul să ceară de la Bruxelles o amânare a Brexitului, iar ulterior au respins propunerea prim-ministrului de a organiza alegeri anticipate. Dan Vasiliu transmite din Londra:

Reporter (Dan Vasiliu): O doză de umor britanic la finalul sesiunii parlamentare: un deputat conservator întreabă dacă nu există vreo cale prin care se poate depune o moțiune de cenzură la adresa opoziției, care, contrar instinctelor politice, refuză alegerile. A fost o clipă de relaxare într-o zi, altfel, foarte tensionată.

"În  urmă cu 48 de ore, liderul opoziției striga să se pună capăt loviturii de stat. Lăsați oamenii să voteze! Acum spune: opriți alegerile! Nu-i mai lăsați pe oameni să voteze! Cred că este primul lider al opoziției din istoria democratică a acestei țări care refuză alegerile" - a declarat premierul Boris Johnson.

Jeremy Corbyn anunțase însă dinaintea votului că nu va susține organizarea de alegeri anticipate până când nu va fi adoptată legea care obligă Guvernul să ceară o amânare a Brexitului. Aceasta a primit deja girul Camerei Comunelor și se află în dezbatere în Camera Lorzilor, unde aliații premierului încearcă să o îngroape sub un munte de amendamente.

Cel mai probabil, însă, legea va fi adoptată până mâine, caz în care nu este exclus ca la începutul săptămânii viitoare să fie readusă în discuție posibilitatea alegerilor anticipate.
 


Etichete Boris JohnsonBrexitMarea Britanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live