Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Octombrie 2021
Vizualizari: 452
Comentează add

Premierul britanic Boris Johnson a promis o tranformare a economiei britanice care să nu se mai bazeze pe imigraţie.

Premierul britanic Boris Johnson a promis o tranformare a economiei

radiojurnal

Premierul britanic, Boris Johnson.

Premierul britanic Boris Johnson a promis astăzi o tranformare a economiei britanice care să nu se mai bazeze pe imigraţie.

Sectoare întregi ale economiei sunt afectate de o criză a forţei de muncă, însă şeful executivului britanic spune că nu este îngrijorat şi că piaţa forţei de muncă se va regla de la sine.

Aura Neag relatează de la Londra.


Reporter: Premierul Boris Johnson a atacat din nou imigrația, care s-ar face responsabilă de salariile mici, productivitatea scăzută și lipsa calificărilor în rândul forței de muncă din Marea Britanie. Declaraţiile lui vin în contextul unei crize majore a forţei de muncă, în mare parte cauzată de Brexit. Sectoare întregi ale economiei, de la cel alimentar la cel petrolier nu au destui angajați ca să poată funcționa la capacitate normală.


Boris Johnson: Răspunsul la problemele de astăzi nu este să apăsăm acelaşi buton al imigraţiei necontrolate care să mențină salariile mici. Răspunsul este să controlăm imigrația, să oferim şansa celor talentați să vină în această țară, dar să nu permitem ca imigraţia să fie folosită pentru a ascunde eşecul celor care nu investesc în oameni, în pregătirea lor, în echipamente și tehnologie, a declarat Boris Johnson în cadrul conferinţei anuale a Partidului Conservator.

Între timp, cozile la benzinăriile din Marea Britanie continuă, iar unele rafturi rămân goale, întrucât nu sunt destui șoferi care să le aprovizioneze. Boris Johnson spune însă că nu este îngrijorat de lipsa forței de muncă şi că rețelele de distribuție se vor regla singure.


Etichete Boris Johnsonlondra(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live