Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

22 Iulie 2020
Vizualizari: 339
Comentează add

Prin ministrul britanic Boris Johnson a fost criticat sever astăzi în Parlament pe motiv că nu ar fi luat măsuri împotriva amenințărilor de securitate venite din partea Rusiei.

Premierul Boris Johnson, atacat în parlament

aura-neag-londra

Prin ministrul britanic Boris Johnson a fost criticat sever astăzi în Parlament pe motiv că nu ar fi luat măsuri împotriva amenințărilor de securitate venite din partea Rusiei.

Un raport al legislativului publicat ieri susține că autoritățile de la Londra nu au fost interesate să afle dacă Rusia a încercat să influențeze referendumul privind ieșirea țării din Uniunea Europeană.

Premierul Boris Johnson neagă această versiune.

Liderul opoziției britanice, Sir Keir Starmer, din partea Partidului Laburist, a condus atacul împotriva premierului Boris Johnson, în urma publicării raportului privind posibilul amestec al Rusiei în viața politică britanica.

”Primul ministru a primit acest raport acum 10 luni, dar fiindcă raportul descrie pericolul din partea Rusiei ca fiind imediat și urgent, cum a fost posibil ca primul ministru să nu facă nimic o perioadă atât de lungă?” - a întrebat liderul opoziție britanice care a votat și militat împotriva Brexit.

Premierul Boris Johnson spune că nu ar fi vorba decât de noi încercări de a discredita rezultatul votului Brexit din 2016.

”Aici e vorba de presiune din partea celor care au dorit rămânerea în Uniunea Europeană, care confiscă acuma acest raport ca să dea impresia că oarecum amestecul Rusiei ar fi responsabil pentru Brexit”, a replicat premierul.

Raportul comisiei parlamentare publicat ieri susține că autoritățile britanice nu au fost interesate să afle dacă Rusia a încercat să influențeze votul Brexit. Raportul cere o anchetă cu privire la posibilul amestec al Rusiei în referendumul Brexit, câștigat cu 51,8%, însă premierul a refuzat să aprobe o astfel de investigație.

(RS)


Etichete marea britanieboris johnsonparlamentrusia,(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live