Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

19 Ianuarie 2021
Vizualizari: 172
Comentează add

Israelul a contractat și achitat vaccinuri împotriva coronavirusului în urmă cu peste două luni, fiind depășită orice barieră birocratică.

Premierul Benjamin Netanyahu, felicitat pentru campania de vaccinare

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: facebook.com/Net

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a participat, pentru a șasea oară, la o videoconferință găzduită de cancelarul austriac Sebastian Kurz, la care a luat parte și premierii Australiei, Norvegiei, Danemarcei, Greciei și Cehiei, care au felicitat campania israeliană de vaccinare împotriva coronavirusului.

Netanyahu a vorbit despre cooperarea în cercetarea științifică, despre producție și aprovizionarea cu vaccinuri care trebuie planificată deja pentru anii următori. Premierul israelian i-a îndemnat pe participanții la conferință să promoveze vaccinarea. Netanyahu a propus ca Israelul să preia conducerea în stabilirea unui centru internațional pentru cercetarea și fabricarea vaccinurilor.

În Israel, aproape 24% din populația țării a fost vaccinată. Campania se extinde, urmând să se ajungă la 200.000 de persoane vaccinate într-o singură zi.

Israelul a contractat și achitat vaccinuri împotriva coronavirusului în urmă cu peste două luni, fiind depășită orice barieră birocratică. Vaccinurile utilizate în Israel au aprobarea Agenției Americane pentru Medicamente și a autorităților israeliene. Nu sunt autorizate vaccinurile din Marea Britanie, Rusia și China.

Ministerul Sănătății solicită Guvernului prelungirea restricțiilor la nivel național cu două săptămâni, pentru a reduce numărul îmbolnăvirilor. În zilele următoare, Guvernului israelian va discuta despre o posibilă prelungire a restricțiilor, așa-numitul pașaport verde pentru cei care au fost vaccinați și care în Israel ar putea fi sub forma unui card magnetic utilizat în interiorul țării, și propunerea de noi restricții la Aeroportul Internațional Ben Gurion.

Directorul programului național de vaccinare al Ministerului Sănătății a explicat că ar fi recomandabil să fie închis aeroportul pentru o perioadă scurtă și este crucial, între timp, să fie trimiși oamenii care se întorc din străinătate, în izolare, în hoteluri desemnate. Variantele extrem de contagioase ale virusului, inclusiv britanică și cea sud-africană, sunt considerate factori care au determinat creșterea recentă a numărului cazurilor.

Variantele cu mutații se răspândesc mai rapid; raportul este 1 la 6. Cercetările actuale confirmă că vaccinul împotriva coronavirusului are efect în reducerea ratei infecției. Până la vaccinarea a cel putin 60% din populație, sunt necesare măsuri care limitează răspândirea. Ieri, la Ierusalim, în ședința săptămânală a Guvernului, premierul Beniamin Netanyahu a declarat că este o cursă strânsă între răspândirea coronavirusului, cu mutațiile lui, și vaccinare.

În Israel, persoanele care au primit a doua doză de vaccin Pfizer au avut o creștere de 6 până la 20 de ori a anticorpilor pentru a se apăra împotriva noului coronavirus. Cercetările preliminare, publicate astăzi de Centrul Medical Sheba, unitatea de boli infecțioase, confirmă: anticorpi la 102 cadre medicale, în concordanță cu cercetările Pfizer, citez, și chiar mai bune, depășind așteptările, a declarat Gili Regev-Yochay, directorul unității de epidemiologie.

Se estimează că numărul îmbolnăvirilor în întreaga țară se va reduce, pe măsură ce mai multe persoane primesc a doua doză. Există două persoane la care serul nu a dezvoltat anticorpi; una din cele două persoane are sistemul imunitar compromis. Studiul analizează în mod specific anticorpii imunoglobulinei G, pentru a determina dacă vaccinarea a dezvoltat imunitate. Până acum încă nu se știe cât va dura imunitatea.


Etichete (ii)israelvaccinaresucces

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live