Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

29 Aprilie 2020
Vizualizari: 455
Comentează add

Foarte multe voci învinuiesc China pentru actuala situaţie. În toată lumea, diplomaţii chinezi încearcă să riposteze criticilor la adresa modului în care a reacţionat Beijingul.

Premierul Australiei cere anchetă vizând pandemia de coronavirus

sergiu-stet

 

Premierul australian, Scott Morrison, şi-a repetat cererea vizând declanşarea unei anchete referitoare la epidemia de coronavirus, în pofida reacţiei furioase a Chinei.

Corespondentul BBC îl citează pe Scott Morrison care a spus că este deplin rezonabil faptul că lumea doreşte să înţeleagă cum s-a răspândit epidemia.

Declaraţia sa a fost de fapt o repetare a unor comentarii anterioare făcute şi de alţi politicieni australieni şi a atras critici furioase din partea ambasadorului chinez de la Canberra. Acesta a respins iniţiativa de declanşare a unei anchete independente, pe care a descris-o ca pe "o manevră politică".

Totodată, el a sugerat că ţara sa ar putea boicota produsele australiene. "De ce ar trebui să bem vinul lor"?, a declarat ambasadorul chinez pentru o publicaţie.

În toată lumea, diplomaţii chinezi încearcă să riposteze criticilor la adresa modului în care a reacţionat Beijingul după declanşarea epidemiei. Foarte multe voci învinuiesc China pentru actuala situaţie.


Etichete Scott MorrisonCanberraAustraliaChinacoronavirus#rra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live