Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

31 August 2021
Vizualizari: 322
Comentează add

Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit cu reprezentanți ai ANRE, Transelectrica, OPCOM și Consiliului Concurenței.

Premierul anunță ce se va întâmpla cu facturile la energie

petruta-obrejan

 Premierul României, Florin Cîțu. Foto: gov.ro.

Există  o grijă reală în spațiul public în ceea ce privește prețurile la energie, mai ales din perspectiva apropierii sezonului rece - și trebuie găsite soluții, spune premierul Florin Cîțu, cu puțin timp în urmă la Palatul Victoria.

El s-a întâlnit astăzi cu reprezentanți ai ANRE, Transelectrica, OPCOM și Consiliului Concurenței, pe tema prețurilor ridicate la energie pentru unii consumatori.

Florin Cîțu a precizat că prețurile nu vor fi plafonate, însă se conturează din ce în ce mai clar nevoia de independență energetică a țării, întrucât există resurse naturale. Premierul a atras atenția companiilor producătoare de energie să nu transfere ineficiențele proprii în facturile consumatorului final.


Florin Cîțu - Pe mă interesează, după aceste discuții, să ne asigurăm că nu se transferă vreo ineficienţă, vreo problemă către consumatorul final, și cine profită de această situație va suporta consecințele și, în același timp și nu este ultima noastră întâlnire, va trebui să venim cu un plan prin care să asigurăm /.../ independența energetică a României. Nu vreau ca, pe viitor, pentru că nu o să fie un singur episod, să mai avem astfel de situații când avem atâtea resurse. Avem și resurse de gaz natural, avem acel memorandum cu SUA pentru energie nucleară. Deci să vedem cum le facem, să le facem mai repede ca să nu mai ajungem în această situație.
 

Realizator: Şeful Executivului a mai spus că există soluții pentru compensarea costurilor mari ale energiei, între acestea plata unei părți a facturilor pentru consumul în această iarnă sau adoptarea Legii Consumatorului vulnerabil - ne-a transmis reporterul Petruța Obrejan.


Etichete Premierul Florin CîțuANRETranselectricaOPCOM și Consiliului Concurenței

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live