Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE (R) Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Mai 2020
Vizualizari: 366
Comentează add

Premierul a cerut elaborarea actelor necesare noii etape de relaxare

radiojurnal

         Ludovic Orban.  Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban le-a solicitat, în această seară, miniștrilor, la începutul ședinței de guvern în desfășurare la Palatul Victoria, să elaboreze rapid actele necesare aplicării noi etape de relaxare a restricțiilor, anunțate pentru 1 iunie.
 
Măsurile au fost stabilite astăzi, în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
 
Reporter: Oana Bâlă - Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune desfășurarea competițiilor sportive fără spectatori începând cu 1 iunie, la fel, și organizarea în bazine a activităților de pregătire fizică a sportivilor profesioniști - a declarat premierul Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern.
 
El a precizat că va fi permisă și desfășurarea activităților de pregătire pentru sportivi în spațiile închise, cu respectarea distanței fizice.
 
Tot de la 1 iunie se ridică restricțiile privind deplasarea persoanelor în afara localităților, se reia transportul feroviar și rutier internațional și se permite accesul persoanelor la plajă, cu asigurarea unei distanțe minime de 2 metri între șezlonguri.
 
Potrivit premierului, va fi permisă desfășurarea de spectacole, concerte și evenimente culturale în aer liber, cu participarea acel mult cinci sute de spectatori, cu locuri pe scaune și cu purtarea măști.
 
Premierul Ludovic Orban a mai spus că în cadrul ședinței de guvern va fi adoptat proiectul de ordonanță de urgență inițiat de Ministerul Muncii, care stabilește măsurile active de sprijin pentru angajatori și angajați după 1 iunie, în condițiile în care există un șomaj foarte mare în rândul tinerilor.
 
Se urmărește crearea unui stimulent pentru companii să angajeze persoane din categorii defavorizate, care sunt în căutarea unui loc de muncă.
 
(PH)
 

Etichete premierLudovic OrbanComitetul Național pentru Situații de Urgențărelaxareacteministri(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live