Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Joi, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Octombrie 2021
Vizualizari: 204
Comentează add

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a început negocierile pentru obținerea susținerii în parlament.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a început negocierile

florin-lepadatu

Nicolae-Ionel Ciucă

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Premierul desemnat Nicolae Ciucă a început discuțiile cu liderii partidelor parlamentare pentru a-i convinge să susțină formula guvernamentală pe care o va propune.

Prima întâlnire a avut loc cu liderul UDMR, cu care PNL intenționează să formeze un nou cabinet.

A participat la întâlnire și liderul liberal Florin Cîțu, care a anunțat că programul de guvernare PNL-UDMR va fi depus la Parlament la începutul săptămânii viitoare.


Florin Cîțu: Luni seara, marți, venim în parlament și cred că miercuri comisiile și votul pe joi. Întâi facem programul de guvernare, mâine, vă asigurăm că este un program de guvernare care răspunde nevoilor și urgențelor prin care trece România astăzi: sănătate, energie. Discuția pe portofolii o vom face în zilele următoare. Negocierea și majoritatea este responsabilitatea premierului, care va negocia cu parlamentarii pentru a avea o majoritate la vot. Pentru susținere în Parlament, cred că da, se va discuta și cu USR. Nu este nicun pact cu PSD.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a arătat optimist după discuţii.


Kelemen Hunor: Am discutat în primul rând dacă putem continua împreună guvernarea şi răspunsul a fost da, după care am discutat de programul de guvernare, să completăm acolo unde este de completat. Mâine echipele se vor întâlni și vom finaliza programul de guvernare în weekend. Despre structură vom discuta după ce programul este gata, că dacă ne-am înțeles pe programul de guvernare, pe structura guvernului și pe portofolii, ne vom înțelege sută la sută.


Etichete nicolae ciucă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live