Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

6 August 2021
Vizualizari: 242
Comentează add

Premierul Florin Cîţu le-a cerut miniştrilor să îi prezinte datele despre execuţia bugetară la jumătatea anului.

Premierul Cîţu cere date despre execuţia bugetară

-

  Florin Cîţu. Foto. gov.ro

Premierul Florin Cîţu le-a cerut din nou miniştrilor să îi prezinte datele despre execuţia bugetară la jumătatea anului, pe baza cărora va fi făcută apropiata rectificare. El le-a dat timp până la sfârşitul săptămânii să spună cum au cheltuit banii alocaţi la începutul anului, pentru că fiecare minister va primi bani în plus doar în funcţie de execuţia bugetară de până acum. 

Reporter: Reporter: Premierul Florin Cîțu s-a declarat nemulțumit că unii miniștri afirmă în spațiul public că au o bună execuție bugetară la mijlocul anului, când în realitate, ei nu au alocat niciun ban pentru marile proiecte de care răspund. Florin Cîțu a subliniat din nou că bani în plus la rectificarea bugetară, care se va face luna aceasta, vor primi doar miniștrii care au cheltuit bugetul și dorește explicații suplimentare de la miniștrii care nu au o execuție bugetară bună. 

Florin Cîţu: Sunt 20 de miliarde de lei aproape, credite bugetare care nu au fost cheltuite. Multe dintre ele sunt la investiții, unele sunt la fonduri europene. De aceea am spus că nu sunt mulțumit de execuția bugetară și acest lucru se vede aproape în toate ministerele. Vreau să fie foarte clar, nu ne batem joc de banii românilor. Cine nu a cheltuit banii până acum trebuie să vină cu explicații foarte bune, pentru că nu putem să punem bani, să alocăm resurse în buget și să le ținem acolo degeaba. Sunt ministere unde avem proiecte cu execuție zero după șase luni de zile. 

Reporter: Săptămâna viitoare, rectificarea bugetară va fi discutată în interiorul coaliției de guvernare și apoi ea va fi pusă în dezbatere publică.


Etichete (ii)cituexecuţia bugetară

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live