Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

3 Ianuarie 2018
Vizualizari: 563
Comentează add

Viktor Orbán a discutat cu omologul său polonez Mateusz Morawiecki despre stoparea emigraţiei şi rolul Grupului de la Vişegrad în Uniunea Europeană

Premierii ungar şi polonez, de acord în privinţa politicilor faţă de UE

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Budapesta foto: hungarytoday.hu

 Politica privind migraţia şi viitorul ţărilor Grupului de la Vişegrad, au fost temele pe care premierul ungar Viktor Orbán le-a discutat astăzi, la Budapesta, cu omologul său polonez, Mateusz Morawiecki.

Cei doi nu au făcut, însă, declaraţii legate de recenta decizie a Comisiei Europene privind lansarea procedurii de activare a Articolului 7 din tratatul Uniunii, în cazul Varşoviei.  

Corespondentul RRA la Budapesta Emil Groza relatează că premierul ungar Viktor Orbán a declarat, astăzi, după discuţiile de la Budapesta cu omolgul său polonez Mateusz Morawiecki, că modelele economice din Europa Centrală funcţionează, statele din regiune au un rol stabilizator în Uniunea Europeană şi, de aceea, doresc să-şi spună cu o pondere corespunzătoare punctul de vedere în ceea ce priveşte chestiunile europene.

Viktor Orbán a afirmat că politica Uniunii Europene privind migraţia a suferit un eşec spectaculos şi consideră că frontierele trebuie păzite în continuare, migraţia trebuie stopată, iar ajutorul trebuie dus acolo unde este nevoie.

La rândul său, premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că ţările Grupului de la Vişegrad reprezintă o parte importantă a Uniunii Europene şi contribuie la creşterea economică şi la stabilitate. Acesta a adăugat că ţările din regiune cred în Uniunea Europeană şi în valorile europene şi doresc să clădească împreună Uniunea.


Etichete Grupul de la VişegradViktor OrbánMateusz MorawieckiUEComisia Europeană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live