Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 15 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

12 August 2019
Vizualizari: 235
Comentează add

Un purtător de cuvânt al guvernului irlandez a declarat că discuțiile din septembrie le vor oferi ambelor părți posibilitatea de a-şi expune punctele de vedere.

Premierii irlandez şi britanic se vor întâlni la Dublin pe tema Brexit

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Premierul irlandez Leo Varadkar l-a invitat la Dublin pe omologul său britanic, Boris Johnson, la începutul lunii viitoare pentru a discuta despre Brexit, dar a avertizat că aşa-numitul 'backstop' nu va fi sub nicio formă renegociat.

Premierul britanic ameninţă cu o ieşire fără nicio înţelegere din Uniunea Europeană, în cazul în care liderii europeni nu sunt dispuşi să modifice acordul de retragere negociat de predecesoarea sa, Theresa May.

Un purtător de cuvânt al guvernului irlandez a declarat că discuțiile din septembrie le vor oferi ambelor părți posibilitatea de a-şi expune punctele de vedere, dar a subliniat că premierul Leo Varadkar nu ia sub nicio formă în calcul renegocierea acordului de retragere.

Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, deși a acceptat invitația la Dublin a transmis UE că nu are sens să poarte noi discuții pe tema acordului de ieșire decât în măsura în care negociatorii sunt dispuși să renunțe la 'backstop'-ul acceptat de predecesoarea sa, Theresa May.

Irlanda nu va fi intimidată în legătură cu această chestiune și, ca guvern și țară, credem că vom rămâne consecvenți față de poziția noastră - a declarat recent Leo Varadkar.

El a precizat că Irlanda se bucură de sprijinul total al celorlalte țări membre ale Uniunii Europene referitor la plasa de siguranță, clauza din acord care este menită să joace rolul unei polițe de asigurare pentru prevenirea reintroducerii controalelor la frontiera dintre Republica Irlanda și Irlanda de Nord.

De asemenea, premierul irlandez a îndemnat Marea Britanie și Uniunea Europeană să folosească timpul rămas până la data Brexitului, 31 octombrie, pentru a explora aranjamente alternative, ca parte a declarației politice comune privind viitoarea lor relație.

 

Etichete brexitleo varadkar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live