Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' (continuare) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ciprian Iancu, Cluj

2 Iunie 2012
Vizualizari: 2274
Comentează add

În cea de-a doua zi a Festivalului Internaţional de Film Transilvania va fi prezentat filmul "Diaz", o coproducţie româno-italiano-franceză în regia lui Daniele Vicari în care joacă actriţa Monica Bârlădeanu.

Premiere cinematografice la a 11-a ediţie TIFF Premiere cinematografice la a 11-a ediţie TIFF - Conține video

ciprian-iancu-cluj

Festivalul Internaţional de Film Transilvania. Foto: arhivă Agerpres.

Peste 40 de evenimente, de la premiere cinematografice până la expoziţii de fotografie şi concerte în aer liber, au loc sâmbătă la Cluj Napoca, în cea de-a doua zi a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

La cea de-a 11-a ediţie, deschisă oficial vineri seară, au fost pană acum peste 2.000 de persoane.

Va fi prezentat filmul "Diaz", o coproducţie româno-italiano-franceză în regia lui Daniele Vicari în care joacă actriţa Monica Bârlădeanu.

Filmul relatează situaţia unor protestatari antiglobarizare bătuţi în timpul sumitului G8 din 2001.

Din secţiunea 100% dedicată lui Stanley Kubrick vor fi proiectate sâmbătă patru filme printre care şi "Platoşa de metal".

Filmul relatează experienţa războiului din Vietnam, concentrându-se pe povestea unui grup de soldaţi proaspăt recrutaţi.

Din pelicule înscrise în competiţia oficială, vineri vor fi proiectate "Oslo 31 august", în regia lui Augusto Joachim Trier şi "Sfârşitul nopţii" în regia lui Daisuke Miyazaki.

Din programul zilei nu vor lipsi nici expoziţiile. Va fi vernisată expoziţia "Bucuria de a fi la Săpânţa" care cuprinde fotografii realizate de Alisia Taciniu, Andreea Aron şi Iulian Ignat în timpul Festivalului Drumul lung spre cimitirul vesel.

Tot vineri are loc şi lansarea expoziţiei semnată de Cosmin Bumbuţ "Cuba continuă", cu fotografii realizate de artist în cei patru ani în care a fost în Cuba.

Video: Ziua 1 la TIFF 2012. Sursa: tiff.ro.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Etichete Ştiri Nord-VestTIFFfilmeCluj NapocaMonica Bârlădeanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live