Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 16 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

17 Octombrie 2018
Vizualizari: 393
Comentează add

În cadrul exercițiului internațional Eu-ModEx 2018, la formațiunea medicală ROL 2 E, s-a realizat în premieră o conexiune VTC (videoteleconferință).

Premieră medicală românească la Exerciţiul Seism 2018

radu-dobritoiu

În cadrul exercițiului internațional Eu-ModEx 2018, la formațiunea medicală ROL 2 E, dislocată în poligonul Centrului 70 Geniu Aviație Pantelimon, s-a realizat în premieră, miercuri 17 octombrie, o  conexiune VTC (videoteleconferință) prin intermediul sistemului de telemedicină, precizează comunicatul primit de la MApN.
 
În cadrul scenariului, un pacient  cu arsuri gradul II-III a primit îngrijiri de specialitate din partea personalului medical de la ROL 2 E. Complexitatea cazului medical a impus consultarea unor specialiști în arsuri de la Spitalul Județean Târgu Mureș. Suportul tehnic în acest caz a fost realizat de colegii de la Serviciul de Telecomunicații Speciale.

 În perioada 13-18 octombrie, în cadrul exercițiilor „Seism 2018” și ”Eu-ModEx 2018”, Ministerul Apărării Naționale a angajat peste 1.000 de militari. Astfel, a fost operaționalizat, în poligonul Centrul 70 Geniu Aviație, spitalul Rol 2, iar două aeronave C-130 Hercules și C-27 J Spartan în configurație MEDEVAC au executat patru zboruri de evacuare a 58 de pacienți către patru destinații (Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Târgu-Mureș). Peste 600 de militari au asigurat rolurile de pacienți/victime ale cutremurului.
 


Etichete Exercitiu cutremurSeism 2018

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live