Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Raul Matiş, Târgu Mureş

26 Mai 2010
Vizualizari: 1141
Comentează add

Un centrul medical din Târgu Mureş propune reglarea protezelor auditive şi a implantelor cochleare prin intermediul internetului.

Premieră medicală în România Premieră medicală în România - Conține audio

raul-matis-targu-mures

Un Centrul Medical din Târgu Mureş a prezentat, în premieră în România, un proiect inovator de reglare a protezelor auditive şi a implantelor cochleare prin intermediul internetului.

 

Prin introducerea acestui program în România, pacienţii nu mai trebuie să parcurgă distanţe mari pentru reglarea aparatelor auditive, ci acestea pot fi realizate, fie la filialele din ţară ale centrului medical târgumureşean, fie chiar la domiciliul pacienţilor, dacă aceştia din urmă sunt dispuşi să achiziţioneze soft-ul.

 

În cadrul demonstraţiei, audiologul specialist din Germania, Peter Reinhardt, a reglat de la 2.500 de km distanţă, prin internet, intensitatea şi claritatea sunetului la aparatul auditiv purtat de un pacient din Târgu Mureş. Medicul specialist Enrico Metaxa de la centrul medical din Târgu Mureş susţine că, în acest fel, România a devenit a cincea ţară din lume care implementează acest program, după Germania, SUA, Rusia şi Malaezia. Centrul Medical din Târgu Mureş are filiale în Mediaş, Sighişoara, Topliţa, Bistriţa, Oradea Arad, Braşov, Botoşani, iar în viitor se va extinde în Alba Iulia, Bucureşti, Cluj Napoca, Timişoara şi Satu Mare.

 

Detalii are colegul nostru, Raul Matiş.
 


Etichete premieră medicalăsănătateTârgu-Mureş

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live