Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

29 Octombrie 2018
Vizualizari: 471
Comentează add

Pentru prima oară în istoria Emiratelor Arabe Unite a fost intonat în public Imnul Naţional al Israelului, la marele șlem de Judo de la Abu Dhabi.

Premieră la Abu Dhabi - Imnul israelian a fost intonat în public

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Ministrul Sportului şi Culturii din Israel Miri Regev (centru) urmăreşte Grand Şlem 2018 la judo, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, 27 Octombrie 2018. Foto: EPA/MAHMOUD KHALED/Agerpres

Pentru prima oară în istoria Emiratelor Arabe Unite a fost intonat în public Imnul Naţional al Israelului, la marele șlem de Judo de la Abu Dhabi.

Judocanul israelian Sagi Muki a obţinut o valoaroasă medalie de aur. Până în acest an, gazdele nu le-au permis sportivilor israelieni să afişeze simbolurile naţionale.

Corespondenţă din Israel - Reporter: Dragoş Ciocîrlan - Deşi Israelul este prezent de mulţi ani la evenimentele sportive din Golf, organizatorii au impus condiţii participanţilor isaelieni, să nu afişeze simbolurile naţionale.

Până în acest an, ei au participat sub pavilionul Federaţiei Sportive Internaţionale care conducea evenimentul. Pentru prima oară în istorie, la Abu Dhabi, a fost intonat în public imnul naţional al statului Israel. Judocanul Sagi Muki a câştigat medalia de aur la Marele Şlem de la Abu Dhabi.

Preşedintele Parlamentului israelian, Yuli Edelstein, i-a transmis judocanului israelian că a adus o mare onoare statului israel. Ministrul culturii şi sporturilor, Miri Regev, prezentă la ceremonie în Emirate, a plâns în timp ce cânta imnul ţării sale.

Ea i-a mulţumit preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Judo, austriacului Marius Vizer, care s-a implicat în organizarea Marelui Şlem de Judo de la Abu Dhabi.


Etichete PremierăAbu DhabiImnul israelian

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live