Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CALENDAR CULTURAL Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

14 Octombrie 2020
Vizualizari: 186
Comentează add

Prelungirea stării de alertă, pe agenda guvernului

petruta-obrejan

    Foto: gov.ro.

O ședință de guvern este programată pentru adoptarea hotărârii de prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând de mâine.
 
Este principalul punct pe ordinea de zi, însă măsurile anunțate aseară după reuniunea Comitetului Național pentru Situații de Urgență ar putea fi modificate. Premierul a discutat din nou astăzi cu miniștrii sănătății, de interne și cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.
 
Miniștrii ar urma să discute și să adopte în primul rând hotărârea de care aminteai și tu, hotărârea numărul 49, prin care se prelungește începând de mâine, 15 octombrie, starea de alertă, dar și noile măsuri restrictive decise în mare parte aseară.
 
Secretarul de stat Raed Arafat spunea că purtarea măştii va fi obligatorie în spațiile deschise în acele localități în care incidența cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus trecere de 3 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, iar în ceea ce privește teatrele, cafenelele, restaurantele și sălile de spectacol de mâine vor putea funcționa la 50% capacitate în localitățile unde numărul cazurilor de îmbolnăvire este sub 1,5%, la o capacitate de 30% și până la orele 23:00 dacă indicele este între 1,3 și 3 la mia de locuitori, iar dacă vorbim de un indice de peste 3 la mia de locuitori activitatea unităților amintite este sistată.
 
În ceea ce-i privește pe cetățenii care vin în România pentru trei zile, ei trebuie să aibă un test negativ, iar dacă stau mai mult vor intra în carantină 14 zile.
 
Pe lista țărilor de risc se regăsește deopotrivă Statele Unite, Spania, Franța, Olanda, Marea Britanie și Belgia. Aș dori să mai spun că pe lângă adoptarea hotărârii 49 a Comitetului pentru Situații de Urgență, miniştrii au în atenție și un proiect de ordonanță privind acțiunile în despăgubiri în cazurile de încălcare a dispozițiilor legislației în materie de concurență, dar vor completa și modifica normele metodologice prin care se acordă facilități de transport feroviar și metrou pentru elevi și studenți.
 
(PH)

Etichete stare de alertaprelungireguvern(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live