Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA NOASTRA Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Daniela Mănuţă

21 Noiembrie 2016

Recomandarea este făcută de Comisia Europeană și vizează frontierele din cinci state membre ale spațiului Schengen

Prelungirea cu încă trei luni a controalelor la anumite frontiere interne Prelungirea cu încă trei luni a controalelor la anumite frontiere interne - Conține audio

daniela-manuta

 

Măsura vizează anumite frontier ale spațiului de liberă circulație, respectiv frontierele din Austria,Germania, Suedia și Norvegia. Comisia Europeană consideră că, desi situția s-a stabilizat treptat, nu sunt încă îndeplinite integral condițiile, care ar perminte revenirea la o funcționare normal a spațiului Schengen. Comisia spune că în pofida scăderii semnificative a numărului de sosiri de migranți în situație ilegală și de solicitanți de azil, în special ca urmare a punerii continue în aplicare a Declarației UE-Turcia, numărul de migranți rămâne ridicat în Grecia, precum și în statele membre care au fost cel mai afectate de deplasările secundare având ca punct de plecare această țară.

Prin urmare, în acest stadiu, eliminarea controalelor temporare la frontieră ar putea să ducă la o intensificare a deplasărilor secundare. În plus, numărul mare de cereri de azil depuse în cursul ultimului an, alături de cererile pe care continuă să le primească, au pus presiuni mari asupra administrațiilor naționale și asupra serviciilor din cele cinci state Schengen cărora li se adresează recomandarea.

Țările unde se prelungesc controalele sunt : Austria- la frontiera terestră cu Ungaria și la frontiera terestră cu Slovenia, Germania : la frontiera terestră cu Austria, Danemarca: în porturile daneze care fac legătura, prin feriboturi, cu Germania și la frontiera terestră cu Germania, Suedia: în porturile suedeze din regiunea polițienească Sud și Vest și la podul Öresund, Norvegia: în porturile norvegiene care fac legătura, prin feriboturi, cu Danemarca, Germania și Suedia.

AUDIO: Opinia câtorva persoane despre această măsură


Etichete controale,Comisia Europeană,frontiere,migranți,Schengen

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live