Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Luni, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

5 Iulie 2021
Vizualizari: 245
Comentează add

Ministrul muncii din Spania a anunţat prelungirea ajutoarelor de şomaj tehnic.

Prelungirea ajutoarelor de şomaj tehnic în Spania

florin-lepadatu

   FOTO: Arhivă

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : Ministrul muncii din Spania a anunţat că prelungirea ajutoarelor de şomaj tehnic este necesară şi după 30 septembrie.

În prezent, aproape 450 de mii de salariaţi beneficiază de acest ajutor prin intermediul facilităţilor acordate companiilor.

Ministrul a mai spus şi că salariul minim ar trebui majorat, deoarece indicele preţurilor de consum a crescut cu 2,7%.

Corespondenta RRA Annamaria Damian relatează: "Ministrul muncii, doamna Yolanda Diaz, a anunţat că şomajul tehnic este o măsură care trebuie prelungită şi după 30 septembrie, dată până la care este în vigoare decretul aprobat de guvern. Motivul este că acest mecanism ajută la recuperarea economică după pandemie - a mai precizat doamna Diaz într-un interviu la radioul public spaniol. Potrivit datelor oficiale, 90% dintre angajaţii care se aflau în situaţia de şomaj tehnic au fost reactivaţi, iar acum numărul celor care continuă să beneficieze de ajutor este de 447 de mii. În acelaşi timp, a sublinat ea, este nevoie de majorarea salariului minim pe economie, a cărui valoare brută este de 1.050 de euro pe lună. Pentru această decizie este nevoie de curaj din partea tuturor factorilor implicaţi, inclusiv a guvernului din care face parte - a precizat doamna ministru. Asociaţiile patronale se opun unei majorări în plină criză provocată de pandemie. Aceasta a fost amânată în decembrie pentru jumătatea acestui an. Potrivit unui raport realizat de experţi la solicitarea executivului se recomandă amânarea pentru anii următori, 2022 şi 2023 sau o creştere de numai 12 până la 18 euro pe lună."


Etichete spania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live