Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 03 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Alexandra Coşlea

28 Ianuarie 2011
Vizualizari: 1316
Comentează add

Pârtii noi, distracție, competiţii sportive - toate vă aşteaptă în mai multe staţiuni din ţară.

Pregătiţi-vă schiurile! Începe week-end-ul! Pregătiţi-vă schiurile! Începe week-end-ul!  - Conține audio

alexandra-coslea

Una dintre cele cinci pârtii din Parâng (foto: Ilie Pintea)

Week-end animat pe pârtii în Hunedoara.

Ca să atragă cât mai multi turişti, cabanierii din Valea Jiului organizează la acest sfârşit de săptămână două competiţii de schi.

Una are loc în Parâng şi este cea mai veche competiţie montană de aici,  fiind la ediția cu numărul 30, iar cealalată se desfăşoară în Straja, unde vor concura numai începătorii.

Ilie Pintea ştie mai multe.

Pârtia Valea Soarelui 2 şi Pârtia Lăptici, dar şi un telescaun în Valea Soarelui sunt inagurate astăzi la Sinaia, acolo unde este lansat şi noul brand al staţiunii: „Ski on sky". Pârtia Valea Soarelui 2 are o lungime de 1.200 de metri şi Pârtia Lăptici, o lungime de 1.900 de metri şi o lăţime de 40 de metri.

Mai multe detalii are Simona Uţă.

Şi Zălăul are pârtie de astăzi. În Sălaj nu a existat până acum o pârtie de schi special amenajată, dupa cum nici patinoar nu a fost. Ei bine, zalăuanii au acum şansa de a schia sau de a se da cu sania pe pârtia de schi situată la intrarea în oraşul Zalău, o pârtie care are o lungime de aproximativ 500 de metri.

Pârtia nu dispune de instalaţie de nocturnă sau de alte dotări, dar are în schimb două lucruri: inclinaţie perfectă şi zăpadă multă şi ingheţată. Pârtia nu a fost amenajată de autorităţi sau de vreun investitor privat, ci de iubitorii de sporturi de iarnă, care, primind acceptul proprietarului terenului, s-au pus pe treabă şi au amenajat pârtia.

Amănunte aflăm de la Adrian Lungu.
 


Etichete zăpadăpârtii de schiParângStrajaValea PrahoveiZalău

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live