Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Mai 2019
Vizualizari: 1568
Comentează add

Papa Francisc este aşteptat peste două zile în România. Autorităţile au instituit în capitală un plan integrat de securitate de cel mai înalt grad.

Pregătiri pentru vizita Papei Francisc în România

radiojurnal

Papa Francisc. Arhivă Foto: Elena Postelnicu.

Papa Francisc este aşteptat peste două zile în România. Autorităţile au instituit în capitală un plan integrat de securitate de cel mai înalt grad, considerat ca fiind unul identic cu cel întâlnit la o vizită a preşedintelui SUA.

Pentru evitarea aglomerării traficului, toate şcolile şi grădiniţele vor fi închise vineri şi vor fi aplicate restricţii de circulaţie, mai ales în centrul oraşului, în jurul Catedralei Sfântul Iosif, unde Suveranul Pontif va oficia o slujbă, dar şi în Piaţa Revoluţiei, unde va avea loc un spectacol la care va asista şi Papa Francisc.

Pe lângă Bucureşti, vizita va cuprinde şi Şumuleu Ciuc, Iaşi şi Blaj.

Despre ultimele noutăţi despre situaţia pregătirilor în judeţul Alba, ne spune corespondenta Radio România Actualităţi, Andreea Bogdan.


Reporter: Începând de sâmbătă, 1 iunie, ora 19:00 și până în seara zilei de duminică, 2 iunie, ora 18:00, vor exista restricții de circulație în zona centrală a Blajului și pe traseul vizitei sanctității sale. În ziua vizitei, zona centrală a Blajului va fi o zonă pietonală, iar circulația spre Câmpia Libertății și spre Piața 1848 se va face pe jos.

Blajul va putea fi tranzitat cu mașina dintr-o parte în cealaltă pe traseele care vor fi clar stabilite de către Poliția Română, care va asigura dirijarea și fluidizarea circulației.

De asemenea, pelerinii care vor veni la Blaj în data de 2 iunie cu autocare, microbuze și autoturisme personale sunt rugați să ajungă la Blaj până la ora 7:00, pentru a nu fi create blocaje.

La intrările în municipiul Blaj, se vor amenaja parcări speciale pentru pelerinii care vor sosi la Blaj din toată țara.

Accesul pelerinilor pe Câmpia Libertății se va face între orele 6:00 şi 10:00. Vor exista puncte de prim ajutor și toalete ecologice pe câmpie.

Aproximativ 600 de voluntari vor fi prezenți la fața locului pe data de 2 iunie.

Rolul lor este acela de a contribui la buna desfășurare a vizitei Papei Francisc la Blaj.

Restricții de circulație în București, în contextul vizitei Papei.

Radio România Actualități a realizat un portal dedicat acestui eveniment.

Mai multe detalii despre vizita Papei Francisc în România se pot afla și de pe site-ul oficial al evenimentului: www.papalabucuresti.ro

Papa Francisc în România: agenda călătoriei apostolice din zilele 31 mai – 2 iunie 2019 (Program)

 Sursă hartă: www.papalabucuresti.ro

harta papa


Etichete papa francisc în Româniabucurestiblajsumuleu ciuciasi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live