Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI ( * Meteo * Sport) Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

30 Septembrie 2017
Vizualizari: 844
Comentează add

Mii de oameni au participat la Barcelona la mitingul care a încheiat campania electorală înaintea referendumului.

Pregătiri pentru referendumul din Catalonia

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Mii de oameni au participat la Barcelona la mitingul care a încheiat campania electorală înaintea referendumului de mâine pentru independenţa Cataloniei.

Susţinătorii independenţei sunt hotărâţi să voteze, chiar dacă Guvernul Spaniei a interzis consultarea, declarată neconstituţională.

Deşi autorităţile centrale au confiscat urne şi buletine de vot şi au mobilizat în zonă forţe de ordine neobişnuit de numeroase, liderii secesionişti au chemat la vot cinci milioane trei sute de mii de catalani.

Numărul electorilor a fost făcut public într-o conferinţă de presă la Barcelona, unde liderii Guvernului Catalan au anunţat că duminică vor deschide peste 2300 de circumscripţii electorale, deşi Curtea Constituţională a decretat ilegal acest referendum.

Pentru că poliţia şi garda civilă au confiscat urnele pentru consultare, administraţia regională va pune la dispoziţie containere din plastic.

De la Madrid, guvernul a avertizat că organizatorii referendumului vor fi acţionaţi în instanţă dacă îşi continuă planul.

Purtătorul de cuvânt al executivului, Inigo Mendez de Vigo, dă asigurări că referendumul nu va avea loc.


Inigo Mendez de Vigo: Iniţiativa secesioniştilor este pur şi simplu o pretenţie de a rupe ţara. Pentru că referendumul nu va avea loc, nu va avea nici un efect politic. Această pretenţie este lipsită de utilitate, dincolo de faptul că mai şi provoacă pagube şi prejudicii.

Ministerul de Interne a mobilizat mii de poliţişti în regiune pentru a împiedica votarea anunţată duminică între rele 9:00 şi 20:00.


Etichete mitingreferendumcataloniabarelonaspania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live