Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Martie 2021
Vizualizari: 276
Comentează add

Din 29 martie, părinții și tutorii legali vor depune cererile tip de înscriere.

Pregătiri pentru înscrierea copiilor la clasa pregătitoare

radiojurnal
Unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor afișa, începând de astăzi, circumscripțiile școlare, planul de școlarizare propus și numărul de clase pregătitoare alocate în vederea înscrierii în învățământul primar. Din 29 martie, părinții și tutorii legali vor depune cererile tip de înscriere.

Reporter: Felicia Mocanu - Înscrierea la clasa pregătitoare va avea loc în perioada 29 martie - 28 aprilie, perioadă în care părinții vor putea depune cererile tip de înscriere. Acestea vor fi transmise online sau depuse la școală la care aceștia solicită înscrierea copiilor. Părinții nu vor putea alege nici de această dată o anumită învățătoare din școală.
 
Concret, elevii vor fi repartizați aleatoriu în clasele pregătitoare, fie în ordinea alfabetică a numelor copiilor, fie prin tragere la sorți.
 
O noutate față de anii trecuți este eliminarea evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului care împlinește vârsta de șase ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2021.
 
În acest caz este necesară doar recomandarea de la grădiniță, dacă nivelul de dezvoltare este corespunzător. Procesul de înscriere în învățământul primar nu este condiționat de frecventarea grupei mari a învățământului preșcolar. Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2021 inclusiv au obligația de a înscrie copiii în clasa pregătitoare.
 
(PH)

Etichete scoalainscriereelevi(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live