Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Decembrie 2019
Vizualizari: 251
Comentează add

Instalarea treptată a iernii îi obligă pe drumari să fie pregătiţi să intervină prompt pentru înlăturarea zăpezii şi a poleiului.

Pregătiri pentru înlăturarea zăpezii şi a poleiului

radiojurnal

Instalarea treptată a iernii îi obligă pe drumari să fie pregătiţi să intervină prompt pentru înlăturarea zăpezii şi a poleiului.

Poliţiştii îi avertizează că sancţiunile sunt mari în cazul în care se va constata că nu s-a acţionat la timp.

Amenzi mari sunt prevăzute şi pentru conducătorii auto care circulă cu maşini echipate necorespunzător şi sunt surprinşi pe drumuri cu zăpadă fără anvelope de iarnă.

În judeţul Sălaj, pentru a fi mai eficiente, aproape toate primăriile de oraşe şi comune au renunţat la licitaţii şi la firme de profil pentru a-şi cumpăra propriile utilaje pentru deszăpezit.

Reporter: Adrian Lungu - Cei mai mulți sălăjeni au înțeles cât de importante sunt anvelopele de iarnă, iar primăriile dau asigurări că sunt pregătite pentru a interveni atunci când va fi necesar, mai ales că multe și-au asigurat propriile utilaje.

În municipiul Zalău, spre exemplu, intervenția pe drumurile din oraș va fi realizată de o societate aflată în subordinea primăriei.

Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt: Această activitate de dezăpezire a municipiului, a străzilor, a trotuarelor din oraș, o facem cu societatea noastră care are deja asigurat un stop de materiale: sare, nisip cu sare, clorură de magneziu și clorură de calciu. Cele două tipuri de materiale de dezăpezire clorura de magneziu și clorura de calciu o folosim în special pe zonele unde avem pavaje, pe trotuarele cu pavaje. Sunt pregătite și vor acționa în această activitate de dezăpezire 20 de utilaje de diferite tipuri.

Polițiștii spun că vor verifica dacă se va interveni în timp real pe drumurile acoperite cu polei și zăpadă, drumarii care nu acționează rapid și conducători auto ale căror mașini nu sunt echipate cu anvelope potrivite urmând să fie amendați.


Etichete pregatiripolei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live