Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

28 Ianuarie 2021
Vizualizari: 176
Comentează add

Prefecţii şi subprefecţii redevin demnitari.

Prefecţii şi subprefecţii redevin demnitari

florin-lepadatu

    Cseke Attila. Foto: Agerpres.

Prefecţii şi subprefecţii redevin demnitari şi părăsesc categoria înalţilor funcţionari publici.

Aceasta, potrivit unei ordonaţe de urgenţă adoptate de guvern şi care, spune ministrului dezvoltării, elimină ipocrizia de până acum când "guvernanţii doar se prefăceau că pefecţii sunt funcţionari publici fără apartenenţă politică".

Detalii în relatarea semnată de Andrei Şerban: "Ministrul administrației, Cseke Atilla, a explicat că legea fundamentală spune că prefectul reprezintă la nivel local guvernul, iar acesta este întotdeauna politic. Ministrul a adăugat că și în prezent numirile de prefecţi și de subprefecți se fac tot politic.


Cseke Atilla: "Reglementăm în drept ceea ce avem de fapt în realitate. Avem de foarte mulți ani, indiferent de guvernare, în funcțiile de prefecţi și în funcțiile de subprefecţi oameni politici, și terminăm cu această ipocrizie. E de notorietate că oameni politici prin diverse concursuri organizate ajung în categoria funcționarilor publici pentru a exercita în mod temporar apoi această funcție de prefect sau de subprefect."

Ordonanța de Urgență mai stabilește și criteriile de ocupare a acestor posturi.

În principal, candidații trebuie să aibă studii universitare și să fi urmat programe de formare specializată organizate de Institutul Național de Administrație."


Etichete Cseke Atilla

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live