Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Vineri, 18 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

23 Decembrie 2018
Vizualizari: 652
Comentează add

Românii nu vor mai putea să îşi retragă banii din fondurile de la pilonul II de pensii, aşa cum propunea iniţial ministrul finanţelor.

Precizări privind banii din pilonul II de pensii

petruta-obrejan

Românii nu vor mai putea să îşi retragă banii din fondurile de la pilonul II de pensii, aşa cum propunea iniţial ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici.

Potrivit unei ordonanţe de urgenţă adoptate, vineri seara, de Guvern, persoanele care contribuie la pilonul II vor putea opta doar să se transfere la stat. Banii nu vor mai putea fi scoşi din cont şi vor putea fi accesaşi numai la momentul de ieşirii la pensie.


Reporter: Petruţa Obrejan - Banii strânşi la pilonul II de pensii nu vor putea fi efectiv retraşi, spunea consilierul de stat Darius Vâlcov. Potrivit acestuia, persoanele care au cotizat minimum 5 ani, vor avea mai multe variante la dispoziţie.


Darius Vâlcov: Nu-i obligă nimeni pe cei care doresc să rămână în pilonul II să se mute în pilonul I, dar cei care doresc să opteze, vor avea această opţiune: banii, din momentul în care faceţi cererea, vă rămân în pilonul II ce aţi cotizat până acum, îi veţi lua când veţi ieşi la pensie, iar pentru pilonul I veţi avea o contribuţie integrală de 25%, din momentul în care faceţi această cerere.


Reporter: Contribuţia la pilonul II de pensii a rămas de 3,75%, spunea Darius Vâlcov, fiind reduse doar comisioanele. În plus, administratorii de fonduri vor putea investi şi în proiectele de parteneriat public-privat


Etichete banipilonul II de pensii,ministrul finanteloreugen teodorovicidarius valcov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live