Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Octombrie 2021
Vizualizari: 208
Comentează add

Precizări ale şefului DSU, Raed Arafat, legate de ordinul care prevede suspendarea operațiilor și internărilor pentru 30 de zile.

Precizări ale şefului DSU, Raed Arafat

radiojurnal

  Raed Arafat. Foto. gov.ro

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență respinge ideea că deciziile adoptate recent cu privire la activitatea spitalelor ar duce la lipsirea de asistență medicală a celor care au imediată nevoie.

După ce mai mulți reprezentanți ai asociațiilor de pacienți au acuzat că nu mai au acces la serviciile vitale, Raed Arafat a făcut mai multe precizări legate de ordinul care prevede suspendarea operațiilor și internărilor pentru 30 de zile și a explicat că persoanele care au afecțiuni ce necesită proceduri, tratamente și monitorizare permanentă, controale obligatorii, proceduri de dializă sau oncologice vor beneficia de acestea în continuare.

De asemenea, nu se va renunța la internările și operațiile care nu pot fi amânate, ci acestea se vor face în continuare.


Raed Arafat: Pe baza analizei medicului curant care argumentează în foaia de observație care este motivația medicală care impune necesitatea internării pacienților pentru acordarea de asistență spitalicească care nu suportă amânare. N-am oprit nimic din ce este necesar să continue și a cărui continuitate, dacă se întrerupe, efectul este negativ asupra pacientului. Am auzit că pacienții nu mai pot fi descoperiți dacă au o afecțiune oncologică că noi nu îi mai permitem investigațiile. Nu e adevărat. Ca să descoperi o afecțiune oncologică începi cu medicul de familie și cu ambulatoriul de specialitate. Sunt deschise. Poţi să te duci să faci computer tomograf, poţi să te duci să faci investigațiile, nu trebuie să fii internat neapărat în spital pentru acest lucru.


Realizator: Doctorul Raed Arafat a mai explicat că decizia privind concentrarea temporară a resurselor spre tratarea cazurilor de COVID-19 este absolut necesară din cauza evoluției negative a epidemiei.


Etichete arafatinternări(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live