Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Vineri, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

9 Februarie 2018
Vizualizari: 1992
Comentează add

Ca urmare a aplicării legii salarizării, personalul MApN va avea o creştere de aproximativ 3% a salariilor în acest an. Mihai Fifor a spus că sunt posibile şi scăderi.

Precizări ale ministrului Mihai Fifor despre salariile din MApN

radu-dobritoiu

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a făcut astăzi precizări, într-o declaraţie de presă, despre salariile personalului civil şi militar din armată. Potrivit informaţiilor prezentate, venitul net al salariaţilor din Ministerul Apărării Naţionale a crescut, pentru unele categorii de personal, şi cu 56% faţă de anul 2016. Ca urmare a aplicării legii salarizării, personalul MApN va avea o creştere de aproximativ 3% a salariilor în acest an. Ministrul Mihai Fifor a exemplificat că în cazul unui soldat veniturile nete au crescut cu 54% în ianuarie 2018 faţă de decembrie 2016, în cazul unui subofiţer - cu 45,7%, iar în ceea ce priveşte locotenent-coloneii - cu 45,4%. Ministrul Mihai Fifor s-a referit şi la posibile scăderi ale salariilor şi soldelor din Armată:

„La nivelul MApN, salariul se plăteşte în data de 15 a fiecărei luni. La acest moment, toate unităţile militare fac state de plată. La nivelul Direcţiei financiare a MApN s-au făcut simulări privind aplicarea noii legi a salarizării, pentru personalul MApN creşterea fiind de aproximativ 3%. (...) Nu aşteptăm scăderi, dar, dacă vor fi, cu siguranţă suntem pregătiţi să intervenim pentru verificări şi pentru a identifica de unde provin aceste scăderi.

Vreau să precizez că potenţialele scăderi nu provin din aplicarea legii salarizării, ci din situaţii punctuale legate fie de neîntrunirea condiţiilor de acordare a unor sporuri de care a beneficiat o persoană până la un punct, fie de depăşirea plafonului stabilit de lege pentru personalul care este salarizat după regulile altor familii ocupaţionale, cum ar fi justiţia - în speţă magistraţii, sănătatea - medicii, învăţământul - profesorii”.

La veniturile lunare se adaugă şi norma de hrană al cărei cuantum este de 1.000 de lei lunar.

În bugetul pentru acest an au fost incluse şi voucherele de vacanţă, în valoare de 1450 de lei, pentru personalul încadrat în Ministerul Apărării Naţionale, a mai precizat ministrul Mihai Fifor.


Etichete Salarii MApNsalarizare militarivouchere vacanta MApNMihai Fifor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live