Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

8 Aprilie 2019
Vizualizari: 341
Comentează add

Sistemul SCOMAR, care asigură monitorizarea permanentă a frontierei de stat a ţării, nu poate fi oprit.

Precizări ale ministrului de Interne Carmen Dan

radu-dobritoiu

Sistemul SCOMAR, care asigură monitorizarea permanentă a frontierei de stat a ţării, nu poate fi oprit, dar nu este exclus ca acesta să fi funcţionat la capacitate redusă, a precizat astăzi ministrul de interne, Carmen Dan. Precizarea a fost făcută după ce în spaţiul public au fost formulate suspiciuni cu privire la eficienţa sistemului în contextul în care o şalupă care transporta aproximativ o tonă de cocaină a eşuat la Tulcea. Carmen Dan a mai spus astăzi la RRA că a fost dispus un control la Poliţia de Frontieră.

Carmen Dan: Sistemul SCOMAR nu poate fi oprit, este un sistem care funcţionează 24 de ore din 24. Există, poate, situaţii în care nu funcţionează la capacitate maximă, este un sistem care funcţionează nonstop de 10 ani de zile, însă intervenim de fiecare dată pentru a reintra în fluxul normal de funcţionare. Eu nu am avut informaţii că acest sistem ar fi căzut sau că ar fi funcţionat la capacitate redusă. Nu m-aş pronunţa înainte, ci vă asigur că vom comunica după finalizarea tuturor verificărilor pe care le-am dispus prin controlul intern al Poliţiei de Frontieră.

Realizator RRA: Între timp, procurorii de la Crimă Organizată şi poliţiştii continuă operaţiunile de căutare de pe litoral a pachetelor cu cocaină care făceau parte din transportul eşuat de la Tulcea. De vineri şi până astăzi au fost găsite 152 de kilograme de droguri, anunţă DIICOT.
 


Etichete Carmen DanSistemul SCOMAR

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live