Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZITIA DUMNEAVOASTRA Vineri, 26 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

21 Octombrie 2018
Vizualizari: 281
Comentează add

Potrivit ministrului agriculturii, România este acum pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte plăţile directe către fermieri.

Precizări ale ministrului agriculturii privind subvenţiile pentru fermieri

petruta-obrejan

Ministrul Petre Daea, ministrul Agriculturii, în studioul Radio România Actualități. Foto: Arhivă/ A. Dolea

Subvenţiile pentru micii fermieri vor fi acordate săptămâna viitoare, iar 1 noiembrie şi 1 decembrie sunt termenele pentru plata ajutoarelor pentru crescătorii de animale şi pentru cei care cultivă suprafeţe întinse.

Potrivit ministrului agriculturii, România este acum pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte plăţile directe către fermieri.

Până la 1 decembrie, cei 866 de fermieri vor primi avansul de 70% din subvenţiile ce le revin pe suprafaţa cultivată, şi anume 9,7 milioane de hectare, spunea ministrul lagriculturii, Petre Daea.

După această dată, plăţile se vor face la timp, a dat asigurări ministrul. Practic, fermierii, indiferent de suprafaţa cultivată, se vor prezenta la APIA doar o singură dată, când vor depune cererea.

Petre Daea mai spunea că programul pentru subvenţii este unu dintre obiectivele actualului executiv, un program gândit în detaliu, astfel încât avansul de 70% a intrat deja în conturile a peste 100.000 de fermieri.

Petre Daea: Să le dăm fermierilor ceea ce li se cuvine şi au dreptul, anume subvenţia. Şi să le-o dăm atunci când este necesar pentru a efectua la timp şi condiţiuni bune lucrările.

Plăţile se fac în lei la un curs valutar stabilit de Banca Centrală Europeană. Până în acest moment, România se situează pe primul loc în UE la plăţile directe, cu 99,61% atragere de fonduri europene.

Ministrul agriculturii a mai anunţat că de la 1 noiembrie se vor face plăţile şi la ovine, respectiv caprine, urmând ca de la 1 decembrie să plătească întreaga sumă pentru animale.

Şi premierul Viorica Dăncilă spunea la rândul său că banii alocaţi vor permite fermierilor pregătirea pentru următorul an agricol. asigurări că sistemul naţional de irigaţii ar urma să fie reparat în întregime până în anul 2020.

În total sunt în proces de modernizare şi reabilitare 48 de staţii, în toată ţara, care ar urma să asigure irigarea a peste două milioane de hectare de terenuri agricole.

Petre Daea a vizitat, ieri, judeţele Ialomiţa şi Călăraşi pentru a verifica modul în care se realizează lucrările la sistemele de irigaţii din zonă.


Etichete Precizăriministrul agriculturiisubvenţiifermieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live