Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Iulie 2021
Vizualizari: 256
Comentează add

T. Barna: Managementul speciei trebuie să ofere soluții atât pentru protejarea speciei și asigurarea acestui habitat natural pentru urși, cât și pentru siguranța cetățenilor.

Precizări ale ministrului mediului privind problema atacurilor urşilor

radiojurnal

Tánczos Barna. Foto: www.facebook.com/TanczosBarna.

Din ce în ce mai mulţi urşi ajung în zonele locuite. Aseară, un alt cioban a fost atacat de un urs în satul Caşinu Nou din judeţul Harghita; el are răni pe torace şi abdomen şi primeşte tratament antirabic la Spitalul de urgenţă din Miercurea Ciuc.

Ministrul mediului, Barna Tanczos, a declarat astăzi, la Alba Iulia, că urmeaza implementarea unor proiecte din bani europeni atât pentru siguranţa speciei, cât şi pentru protejarea populaţiei din zonele cu probleme:


Barna Tánczos: Au apărut din ce în ce mai multe exemplare și în zona locuită. Este motivul pentru care Guvernul a aprobat această ordonanță de intervenție imediată în zonele locuite, pentru a restabili siguranța cetățenilor în aceste localități. Urmează implementarea unor proiecte finanțate din fonduri europene. Managementul speciei trebuie să ofere soluții atât pentru protejarea speciei și asigurarea acestui habitat natural pentru urși, cât și pentru siguranța cetățenilor. Problema este generată de ultimii ani, în care de la 4.000 de urși sau 4.500 din momentul aderării, în 2007, am ajuns la 6500-7000 în 2016 - este ultima evaluare oficială făcută de minister.


Etichete ursitanczos barnaministerul mediului(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live