Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 14 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

26 Decembrie 2016
Vizualizari: 623
Comentează add

Autorităţile de la Moscova au suplimentat forţele care caută victimele şi resturile avionului prăbuşit în Marea Neagră.

Prăbușirea avionului rus în Marea Neagră: Căutări asidue

alexandru-beleavski-moscova

Autorităţile de la Moscova au suplimentat forţele care caută victimele şi resturile avionului prăbuşit ieri în Marea Neagră lângă Soci, cu 92 de persoane la bord. Potrivit guvernatorului regional, localnicii participă şi ei la căutări. Catastrofa a provocat o mare emoţie în Rusia, unde astăzi e zi de doliu naţional, pentru că în avion se aflau mai toţi membrii emblematicului cor al armatei.

Forțele care participă la operațiunile de căutare au crescut la 3.500 de persoane, 45 de nave, cinci elicoptere și un mare număr de drone aeriene și submarine. Urmează să li se alăture două batiscafuri. A fost extinsă și aria căutărilor, îngreunată de relieful fundului și curenții marini.

Tabloul catrastrofei rămâne în continuare neclar, dar, conform datelor precizate, avionul s-a prăbușit la circa 7 km de țărm, după ce a virat la dreapta, în sens contrar traseului și posibil în intenția de a reveni pe aeroport. Din ceea ce se știe până acum, echipajul nu a lansat semnale de alarmă și nu a menționat niciun incident.

Ancheta analizează toate cauzele posibile ale catrastrofei, niciuna din ipoteze nefiind declarată prioritară. Posibilitatea unui atentat terorist nu este nici ea susținută de dovezi.

Cele mai multe dintre victime, 64 de persoane, făceau parte din Corul Armatei ruse ce urma să participe la un concert de Anul Nou pentru militarii ruși din Siria. Între victime se numără și doctorul  Elisabeta Glinca, cunoscută în Rusia și în afara ei pentru numeroasele acțiuni umanitare ale fundației sale.

Și-au pierdut viața și nouă jurnaliști de la trei posturi de televiziune din Rusia.

Autoritățile au anunțat că familiile victimelor vor primi din partea statului compensații în valoare de un milion de ruble.


Etichete Autorităţile de la Moscovaavionul prăbuşit în Marea Neagră

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live