Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălina Creţu

26 Aprilie 2019
Vizualizari: 1116
Comentează add

Partidele coaliţiei de guvernământ consideră că referendumul prezidenţial nu este un demers necesar pentru societatea românească, iar temele propuse nu răspund unei controverse.

Poziţionarea partidelor faţă de referendumul anunţat de preş. Iohannis

catalina-cretu

Foto: Arhivă.

Partidele coaliţiei de guvernământ consideră că referendumul prezidenţial nu este un demers necesar pentru societatea românească, iar temele propuse nu răspund unei controverse.

Opoziţia, în schimb, susţine iniţiativa preşedintelui Iohannis şi îndeamnă electoratul să răspundă afirmativ. 

PSD anunță că este de acord cu întrebările propuse la consultarea populară, dar consideră că referendumul solicitat de președinte pare lipsit de utilitate şi va reprezenta probabil o cheltuială nejustificată din banii contribuabililor.

Liderul partidului Liviu Dragnea a declarat ieri că demersul prezidențial nu urmărește o revizuire a Constituției, ci este pur electoral.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a scris pe Facebook că referendumul este inutil, iar Curtea Constituțională ar trebui să spună dacă întrebările sunt valide.

Din opoziție, liberali susțin demersul președintelui și spun că un vot favorabil poate avea o finalitate practică.

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan a apreciat că întrebările la care vor trebui să răspundă românii pe 26 mai sunt realiste și oneste.

La rândul său, Uniunea Salvați România anunță că va susține orice fel de consultare în care poporul suveran este chemat să-şi exprime voinţa.

În fine, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că formațiunea sa este de acord cu întrebările formulate de președintele Klaus Iohannis pentru referendumul din 26 mai şi că va îndemna electoratul să răspundă afirmativ.


Etichete referendumjustiție

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live