Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Croitorescu, Bruxelles

14 Aprilie 2014
Vizualizari: 1324
Comentează add

Evoluţia situaţiei din Ucraina va fi subiectul principal la Consiliul de Afaceri Externe al Uniunii Europene.

Poziţia politică a UE faţă de situaţia din Ucraina

sorin-croitorescu-bruxelles

Foto: captură Youtube

Astăzi la prânz se întâlnesc miniştrii de externe ai celor 28 de state membre, iar mâine dimineaţă, cei ai apărării.

Acţiunile violente din estul Ucrainei şi scrisoarea de joi a preşedintelui Vladimir Putin despre datoriile acestei ţări pentru livrările de gaze vor fi analizate de miniştrii de externe.

Ei vor încerca să contureze poziţia politică a UE în faţa acestor evoluţii, în cadrul general al sprijinului european pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.

Până acum, Comisia Europeană a făcut doar precizări privind faptul că livrările de gaze dinspre Rusia se înscriu în parametrii normali, dar nu a făcut niciun comentariu politic legat de scrisoarea Kremlinului către un număr de 18 state europene, dintre care treisprezece membre ale Uniunii.

În privinţa violenţelor din estul Ucrainei, vicepreşedinta comisiei, Catherine Ashton, a cerut ieri, într-un comunicat de presă, pe de-o parte autorităţilor să continue acţiunile de restabilire a legii şi ordinii într-o manieră ponderată, iar pe de alta Rusiei, să îşi retragă trupele din apropierea graniţei cu Ucraina şi să înceteze orice acţiuni de natură să destabilizeze situaţia.

România, care va fi reprezentată astăzi de ministrul Titus Corlăţean, va reitera susţinerea integrităţii teritoriale a Ucrainei, va condamna încercările de destabilizare a situaţiei şi va atrage atenţia asupra riscului de formare a unui arc de conflicte prelungite în jurul Mării Negre.


Etichete UcrainaKievRusiaUEconiliul de afaceri externeTitus CorlăţeanCE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live