Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Croitorescu, Bruxelles

11 Decembrie 2013
Vizualizari: 1085
Comentează add

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene spune că raportul MCV de luna viitoare va include poziţia Comsiei privind amendamentele la Codul Penal.

Poziţia CE privind Codul Penal, "inclusă în raportul MCV"

sorin-croitorescu-bruxelles

Poziţia Comisiei Europene privind amendamentele la Codul Penal din România va fi inclusă în raportul MCV din luna ianuarie, declară Mark Gray, purtătorul de cuvânt al Comisiei.

El a ţinut însă să sublinieze că în privinţa persoanelor oficiale cu funcţii publice din legislativ, executiv sau administraţie, acestea trebuie să se supună regulilor privind corupţia şi conflictul de interese.

Mark Gray spune că experţii Comisiei nu au analizat încă textul de lege în cauză, dar toate aspectele legate de conflictul de interese sau cadrul de integritate sunt examinate în Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Raportul va fi făcut public luna viitoare.

"Poziţia Comisiei este clară şi a fost exprimată şi în rapoartele precedente.

"Persoanele oficiale cu funcţii publice din legislativ, executiv, administraţie sau justiţie trebuie să se supună regulilor privind corupţia şi conflictul de interese", spune Mark Gray.

Comisia nu a fost informată de vreo intenţie de modificare a legislaţiei în acest domeniu, mai spune Mark Gray, deşi o delegaţie a Comisiei, a fost la Bucureşti tocmai pentru o analiză legată de MCV.

"După cum ştiţi, chiar luna trecută, a fost la Bucureşti o misiune a Comisiei, dar această intenţie nu a fost exprimată în niciun fel. Este, oarecum, ceva neaşteptat", spune Mark Gray.


Etichete Comisia EuropeanăraportMCVMark Greymodificăricod penalconflict de interesefuncţii publice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live