Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Darie, Vaslui

24 Mai 2018
Vizualizari: 972
Comentează add

Barbatul a revenit in tara, din Turcia (unde lucra de ani buni), iar pe aeroportul Otopeni, politistii de frontiera s-au uitat la el straniu si i-au comunicat ca el...este mort.

Povestea vasluianului care a aflat ca este mort!

alina-darie-vaslui

Foto: Alina Darie

Povestea barladeanului care, in aceste zile, duce o lupta serioasa pentru a dovedi autoritatilor romane faptul ca este un om...viu, ramane una una intre ras si plans.

Mai mult de plans, este convins Constantin Reliu, care, la cei 63 de ani, umbla de luni de zile pe usile instantelor de judecata, in incercarea de a dovedi ca traieste.

El trebuie sa desfiinteze certificatul de deces, care i-a fost emis printr-o sentina judecatoreasca, in august 2016.

Sotia l-a declarat atunci mort, invocand faptul ca, de ceva vreme, acesta nu i-a mai dat niciun semn de viata, iar ea crede ca a murit in Turcia, unde il stia dus ultima data. In ianuarie 2018, barbatul a revenit in tara, din Turcia (unde lucra de ani buni), iar pe aeroportul Otopeni, politistii de frontiera s-au uitat la el straniu si i-au comunicat ca el...este mort.

In baza lor de date, cetateanul Reliu Constantin era mort inca din 2016 si nici politistilor nu le venea sa creada ca "mortul" din documente, umbla... cat se poate de viu.

Dupa ce l-au verificat si re-verificat, politistii l-au lasat sa intre in tara, caci omul le-a povestit in amanunt cine este si de unde vine. La intoarcerea in Barlad, primul drum l-a facut la Politie.

Le-a spus situatia si le-a cerut ajutorul, insa oamenii legii i-au adus la cunostinta ca sotia a convins instanta ca barbatul ei a murit si a reusit sa obtina certificatul de deces, vanzand apoi apartamentul in care locuise impreuna. "M-am trezit pe drumuri si... mort", spune, cu amaraciune, Constantin Reliu.

A mers intr-un sat apropiat Barladului, unde a avut norocul sa isi gaseasca mama bolnava. De atunci au urmat drumuri la Judecatoria Barlad, apoi la Tribunalul Vaslui, care, fiecare, l-au trimis fie intr-o parte, fie in alta, luni de zile.

Primul Recurs fata de sentinta prin care a fost declarat mort, i-a fost respins, pe motiv ca, procedural, l-a depus prea tarziu, iar Apelul declarat in aprilie, a primit termen de judecata tocmai pe 4 iulie.

"Pana si cand m-am dus la Primarie, ca sa achit taxa de timbru pentru procese, am avut probleme, caci eu figuram mort. Iar mortii nu au cum plati. Apoi, sunt bolnav. Foarte bolnav! Dar nu ma pot duce la niciun medic, la Spital nu ma primeste. Nu am cum explica prin ce trec si cum e fara sa ai un act prin care sa dovedesti cine esti. Eu vreau sa ma reintorc in Turcia, unde am muncit ani de zile, caci acolo am o proprietate si bunuri. dar fara acte de identitate nu pot parasi tara", spune Constantin Reliu,

Cel putin pana pe 4 iulie 2018, acesta va ramane mort in actele oficiale, desi este un om cat se poate de.,.. viu!          


Etichete Vasluistiri VasluiBarladmortmortul viu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live