Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Ilie Pintea, Kandahar

30 August 2015
Vizualizari: 3400
Comentează add

Dacă pentru preoție se cere fără îndoială o anume vocație, cu atît mai mult îți trebuie o înzestrare aparte pentru a fi preot militar.

Povestea preotului militar Gheorghe Grigore Povestea preotului militar Gheorghe Grigore - Conține audio

ilie-pintea-kandahar

Preotul militar Gheorghe Grigore slujind liturghia în Afganistan (foto: Ilie Pintea)

Dacă pentru preoție se cere fără îndoială o anume vocație, cu atît mai mult îți trebuie o înzestrare aparte  pentru a fi preot militar, și m-am convins de faptul că oamenii aceștia sunt cu adevărat deosebiți la fiecare misiune în Afganistan, cînd i-am văzut alături de militarii care se pregăteau să plece în misiune ori slujind liturgia cu războiul la cîțiva pași distanță.

La incursiunea din acest an în teatrul de operații am avut privilegiul să îl cunosc pe Gheorghe Grigore, preotul batalionului 33 Vînători de munte Posada din Curtea de Argeș, care are 4 misiuni în Afganistan și care îmi spunea că locul acesta e unul în care, cu siguranță, oamenii se roagă mai des.

Părintele Gheorghe Grigore a fost militar înainte de a fi preot, dar și-a urmat chemarea și așa a ajuns la peste 4000 de kilometri de casă, împreună cu batalionul său.

Cele mai grele momente pentru militarii care luptă în teatrele de operații sunt cele în care pierd un camarad, și din păcate batalionul părintelui Grigore a avut partea sa de jertfe.

Peste cîteva zile, părintele Gheorghe Grigore se va întoarce acasă, împreună cu batalionul 33 Vânători de Munte Posada, însă batalionul care va continua misiunea în Afganistan va avea capela improvizată în care preotul de la Dej va ține liturghia, precum și monumentul din campul romînesc, pe care sunt trecute, spre aducere aminte, numele tuturor celor căzuți la datorie aici.
 


Etichete kandahar 2015Afganistanpreoti militariparintele Gheorghe GrigoreBatalionul 33 Vânători de Munte Posada

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live