Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 08 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Clementina Tudor, Ialomița

28 Iunie 2017
Vizualizari: 3427
Comentează add

Spre deosebire de culturile tradiţionale, unde lucrările sunt total mecanizate, la culesul gălbenelelor şi lavandei se foloseşte munca manuală.

Poveste cu iz de lavandă şi... gălbenele Poveste cu iz de lavandă şi... gălbenele - Conține audio

clementina-tudor-ialomita

La cules. Foto: Clementina Tudor.

Marţi, la “Obiectiv, România!”, i-ați cunoscut pe tinerii (soț și soție) din localitatea sălăjeană Fetindia, care au lăsat munca în străinătate pentru a cultiva lavandă în satul lor.

Povestea lor de succes o găsiți pe romaniaactualități.ro, iar acum vă propunem partea a doua (cu iz de lavandă, dar și de... gălbenele), o poveste scrisă de întreprinzători din Ialomița, de asemenea întorși din Europa, care au descoperit că plantele medicinale sunt soluţia ideală pentru profit pe suprafeţe mici şi o sursă de venit pentru locuitorii de la sate.

Spre deosebire de culturile tradiţionale, unde lucrările sunt total mecanizate, la culesul gălbenelelor şi lavandei se foloseşte munca manuală, spre mulţumirea ialomiţenilor care au şansa asta.

Oamenii vor să existe câţi mai mulţi mici întreprinzători care să cultive plante medicinale, astfel încât ei să aibă mai mult de lucru şi să nu mai fie nevoiţi să plece la muncă în străinătate.


Etichete Povestelavandăreportajele rragălbenele

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live