Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Mihai

9 Septembrie 2010
Vizualizari: 2488
Comentează add

Ministerul Sănătăţii va scoate la concurs peste 2.300 de posturi până la sfârşitul anului 2010, iar alte 750 vor fi deblocate de autorităţile administraţiei publice locale.

Posturi de medici scoase la concurs

bogdan-mihai

Posturile vor fi scoase la concurs până la sfârşitul anului 2010. Foto: arhivă.

Ministerul Sănătăţii va scoate la concurs peste 2.300 de posturi până la sfârşitul anului 2010.

Alte 750 vor fi deblocate de autorităţile administraţiei publice locale şi de cele 18 spitale descentralizate în 2008 la Primăria Capitalei.

Lista unităţilor sanitare cu paturi, dar şi numărul de posturi pe fiecare categorie de personal medical, precum şi specialităţile pentru care se vor organiza concursuri şi examinări în această toamnă va fi publicată pe site-ul ministerului, începând cu 20 septembrie.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au precizat că, potrivit legislaţiei în vigoare, ordonatorii principali de credite, respectiv instituţiile administraţiei publice locale, pot aproba, în cazuri temeinic justificate, ocuparea a 15 la sută din totalul posturilor ce s-au vacantat.

"Ministerul Sănătăţii va debloca cu prioritate posturile pentru medici şi asistenţi medicali în specialităţile deficitare, ca de exemplu ATI, medicina de urgenţă, cea de laborator, radiologie şi în spitalele din zonele unde există deficit important de personal medical", au spus reprezentanţii MS.

De asemenea, vor fi deblocate posturi şi în unităţi sanitare din centrele universitare care mai au nevoie de specialişti pe anumite domenii cu lipsă acută de personal.

Deblocarea posturilor din sănătate a fost şi una din revendicările celor aproximativ două sute de membri ai Federaţiei Sindicale Sanitas, care au pichetat, astăzi, sediul Ministerului Sănătăţii, nemulţumiţi de reducerea salariilor cu 25 de procente.

Acţiunile de protest vor continua şi în viitorul apropiat.


Etichete Ministerul SănătăţiiPrimăria CapitaleiSanitasmediciposturiconcurs

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live