Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

13 Septembrie 2016
Vizualizari: 811
Comentează add

Ministrul justiţiei şi cel al informaţiilor din Israel s-au întâlnit cu o delegaţie a corporaţiei Facebook.

Postările antisemite, în atenţia Facebook şi a autorităţilor israeliene

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: Arhivă.

Ministrul justiţiei şi cel al informaţiilor din Israel s-au întâlnit cu o delegaţie a corporaţiei Facebook, căreia i-au cerut suprimarea postărilor care incită la ură şi violenţă prin reţeaua de socializare.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat la începutul săptămânii că lupta împotriva terorismului trebuie dusă inclusiv pe internet, care este folosit de terorişti pentru a ataca lumea civilizată. Corespondentul Radio România, Dragoş Ciocîrlan, relatează.

Reporter: Ministrul israelian al justiţiei, Ayelet Shaked, şi ministrul informaţiilor, Gilad Erdan, s-au întâlnit cu delegaţia Facebook, într-un efort de a reduce incitarea antisemită. Ei au cerut suprimarea unor termeni sau expresii pentru prevenirea incitării la terorism, moarte evreilor, moarte arabilor, shahizi etc. În ultimele luni, Facebook şi autorităţile israeliene au cooperat intens în scopul supravegherii conţinutului postărilor care incită şi răspunsul corporaţiei Facebook a fost pozitiv.

În prezent, Facebook respectă propriile reguli legate de incitarea la ură şi libertatea de expresie. De notat că, în Israel, un deputat din Alianţa Sionistă promovează un proiect de lege în legătură cu suprimarea postărilor care incită împotriva statului Israel. Cei doi miniştri israelieni au subliniat legătura dintre incitarea online şi recentul val de acte teroriste. Chiar dacă atacurile aşa-zişilor lupi singuratici ar fi avut motivaţie personală, este evident că unele au fost comise în urma unei vaste campanii de incitare a organizaţiei islamiste Hamas.


Etichete Facebookpostari antisemiteautorităţi israelieneIsrael

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live