Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Stoica

8 Mai 2014
Vizualizari: 1386
Comentează add

Angajaţii au pichetat sediul central din Bucureşti şi au cerut demiterea directorului general, creşteri salariale egale cu rata inflaţiei şi condiţii mai bune de lucru.

Poşta Română, "cea mai mizerabilă poştă naţională din UE"

alexandra-stoica

Pichet la sediul central al Poştei Române. Foto: captură youtube

Angajaţii Poştei Române au pichetat miercuri sediul central din Bucureşti şi cele ale mai multor prefecturi din ţară.

Ei au cerut demiterea directorului general, creşteri salariale egale cu rata inflaţiei şi condiţii mai bune de lucru, după cum a declarat liderul sindicatului lucrătorilor poştali Matei Brătianu, care reprezintă aproape 20 de mii de salariaţi.

"Poşta Română, din punct de vedere al uniformelor, al clădirilor şi al înzestrării cu echipamente IT, este cea mai mizerabilă şi mai murdară poştă naţională din Uniunea Europeană, însă cea mai importantă revendicare pentru ca toate astealalte să fie posibile, este demiterea directorului general, Ion Smeeianu, şi a directorului executiv, Rosita Mandoş, şi înainte de demiterea lor, anularea din contractele individuale de muncă ale acestor directori executivi, a celor 30 de salarii compensatorii, pe care şi le-au trecut cu neruşinare", a afirmat Matei Brătianu.

Reprezentantul sindicaliştilor de la Poşta Română avertizează că acţiunile de protest vor continua.

Reducerea cheltuielilor cu angajaţii, dictată de scăderea pieţei

De cealaltă parte, conducerea susţine că piaţa în continuă scădere este cea care dictează reducerea cheltuielilor cu angajaţii.  

"Am fost puşi în faţă unei situaţii absolut evidente de a restabili echilibrul şi de a aplica o reducere de personal, în decursul anului trecut, pentru că nu ne putem permite să susţinem un număr mai mare de angajaţi decât cel care este necesar.

Alături de aceasta, o serie de măsuri de reorganizare a portofoliului de produse şi de participare activă pe piaţă, în condiţiile în care de la 1 ianuarie 2013 piaţa este complet liberalizată şi Poşta Română concurează de la egal la egal cu operatorii privaţi, au dus la îmbunătăţirea rezultatelor companiei", a explicat  Dan Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al  

Poşta Română, care are datorii la stat de peste 200 de milioane de lei a fost vizată în ultimii ani de privatizări. S-a încercat şi anul trecut, dar niciun investitor nu a fost interesat.


Etichete pichetangajaţiPoşta RomânăprotestesalariidemitereinflaţieUE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live