Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ramona Alexandrescu

20 Februarie 2015
Vizualizari: 1480
Comentează add

Statul a acceptat oferta depusă de către operatorul poştal belgian pentru achiziţionarea pachetului de 51 % din acţiunile deţinute la Compania Naţională Poşta Română.

Poșta Belgiană ar putea prelua Compania Naţională Poşta Română

ramona-alexandrescu

Oficiu poștal. Arhivă Foto: Ionuț Iamandi.

Poşta belgiană ar putea avansa oferta angajantă pentru a prelua Poşta Română, până la sfârşitul acestui semestru.

Poşta Română este o companie atractivă pe piaţa poştală şi de curierat, la nivel european, cu o reţea de peste cinci mii de unităţi şi 19 milioane de clienţi.

Finalizarea procesului de privatizare a Poştei Române este prevăzută pentru primul trimestru al anului 2015, a spus directorul general Alexandru Petrescu.

"Un investitor şi-a manifestat interesul în a continua procesul de privatizare prin depunerea unei oferte neangajante. Urmează ca ei să ne propună un calendar de Due Diligence , încare noi suntem în poziţia în care le punem la dispoziţie absolut toate informaţiile, conform strategiei de privatizare, astfel încât ei să îşi facă o bună idee asupra situaţiei economice a companiei şi să depună o ofertă angajantă", a declarat Alexandru Petrescu.

Acesta a mai spus că statul a acceptat oferta depusă de către operatorul poştal belgian pentru achiziţionarea pachetului de 51 % din acţiunile deţinute la Compania Naţională Poşta Română.

"După o analiză şi evaluare foarte minuţioasă, am propus un program de majorare de capital de 51 %. Această privatizare se va întâmpla, dacă ea va fi o privatizare bună pentru acţionar, pentru lucrătorii poştei, pentru sectorul poştal şi pentru cleinţii poştei", a mai afirmat directorul Poștei Române.

În ultimii 24 de luni a fost aplicată o strategie de redresare economică a companiei care a avut ca rezultat o ameliorare a indicatorilor economici, iar la sfârşitul anului 2014, s-a înregistrat profit, fiind pentru prima dată în ultimii şase ani.


Etichete postaBelgiaRomaniasemestrupreluarecurieratAlexandru Petrescudirector

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live