Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Vineri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

1 Februarie 2019
Vizualizari: 657
Comentează add

Letonia a suspendat emisia postului "Rossia" după ce prezentatorii a două emisiuni au încălcat legile letone promovând un "discurs al urii faţă de statul ucrainean".

Post TV rus suspendat pentru incitare la ură împotriva Ucrainei

sergiu-stet

 

Consiliul Național pentru Mass-Media Electronice din Letonia a suspendat, pentru o perioadă de trei luni, difuzarea în ţară a postului rus de televiziune "Rossia", vicepreședintele consiliului, Ivars Abolins, suţinând că Letonia nu va tolera propaganda Kremlinului pe teritoriul său.
 
"Acesta este un semnal clar transmis țărilor și forțelor neprietene. Am apărat și vom continua să ne apăram spațiul informațional", a afirmat Abolins.
 
Încălcări ale legislaţiei letone au fost constatate în cadrul emisiunilor ruseşti "Seara cu Vladimir Soloviov" și "60 de minute", prezentatorii acestora promovând un "discurs al urii faţă de statul ucrainean".
 
În plus, în cadrul unei emisiuni, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia, ultranaţionalistul Vladimir Jirinovski, a incitat la război împotriva Ucrainei. Astfel, experții letoni au considerat că astfel de emisiuni încurajează ura față de cetățenii Ucrainei.

Etichete LetoniaTVRusiaUcrainamass mediapresă"Rossia"Ivars AbolinsKremlin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live