Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Miercuri, 21 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, Ierusalim

23 Aprilie 2019
Vizualizari: 255
Comentează add

Liderul organizaţiei şiite Hezbollah, Hassan Nasrallah, exclude posibilitatea unui război israelian împotriva Libanului.

Posibilitatea unui război israelian împotriva Libanului, ”exclusă”

dragos-ciocarlan-ierusalim

Liderul organizaţiei şiite Hezbollah, Hassan Nasrallah, exclude posibilitatea unui război israelian împotriva Libanului. În opinia liderului organizaţiei teroriste, apărarea israeliană din spatele frontului nu ar fi pregătită pentru a-şi apăra cetăţenii.

Chiar dacă are sisteme antirachetă, Israelul nu ar putea face faţă arsenalului de rachete ale Hezbollah - pretinde Nasrallah. Israelul şi Hezbollah s-au confruntat ultima oară în 2006.

Cu ajutorul Iranului, Hezbollah şi-a refăcut arsenalul şi dispune de sute de mii de rachete, unele cu rază medie care pot penetra în Israel.

Miliţiile şiite libaneze Hezbollah au dobândit experienţă în luptele din Siria, unde sunt alături de forţele regimului Assad, în războiul civil din această ţară.

Hezbollah are capacitatea de a mobiliza rapid aproximativ 30.000 de luptători, din care unii se antrenează pentru a se infiltra în localităţile din apropierea frontierei, pentru a ucide sau răpi.

Nasrallah a evocat, într-un discurs, conflictul israelo-palestinian, afirmând că palestinienii nu ar trebui să fie exasperaţi de planul de pace al preşedintelui Donald Trump şi nimeni nu le poate impune nimic.

Organizaţia sa se pregăteşte pentru ce e mai rău posibil, dar personal, nu crede că Israelul va ataca în Liban.


Etichete libanisraelrazboi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live