Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Mai 2022
Vizualizari: 152
Comentează add

Institutul Național de Statistică analizează posibilitatea prelungirii perioadei destinate autorecenzării.

Posibilitatea prelungirii perioadei destinate autorecenzării

florin-lepadatu

  Foto: captură video.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Institutul Național de Statistică analizează posibilitatea prelungirii perioadei destinate autorecensământului, iar vineri va fi luată decizia.

Termenul inițial pentru încheierea acestei etape era stabilit pentru duminică, 15 mai.

În ultima săptămână, oamenii au manifestat un interes ridicat pentru autoreprezentare, precizează redactorul RRA Alina Stănuță: ” O decizie a Institutului Național de Statistică ar putea fi luată vineri, iar, potrivit unor surse, autoritățile intenționează să prelungească perioada de autorecenzare cu două săptămâni. Acestea sunt optimiste și se așteaptă ca peste 55% din populație să apeleze la metoda online de recensământ. Până în acest moment, potrivit acelorași surse, s-au depășit 8.300.000 de chestionare completate. De exemplu, doar ieri s-au înregistrat aproximativ 500.000 de chestionare, în condițiile în care în trecut media era de 125.000 de chestionare pe zi. Statistica mai arată că până în prezent au apelat la recensământul online atât tineri, cât și persoane trecute de prima tinerețe. Cei în vârstă apelează la recensământul online asistat.”

După prima etapă de autorecenzare, cei care nu și-au introdus datele online vor trebui să le furnizeze recenzorilor care vor veni la domiciliu.

Participarea la recensământ este obligatorie prin lege, iar cei care refuză sau împiedică să ofere datele riscă amenzi de până la 3.000 de lei.


Etichete oamenipopulaţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live