Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

6 Aprilie 2012
Vizualizari: 1083
Comentează add

Asociaţia transportatorilor aerieni din Marea Britanie a avertizat ministerul de interne că în acest weekend s-ar putea înregistra întârzieri masive pe aeroporturile din Londra, din cauza lipsei de personal la controlul vamal.

"Posibile întârzieri masive" pe aeroporturi britanice

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Pasageri pe aeroportul londonez Heathrow. Foto: Reuters.

11 companii aeriene i-au scris ministrului de interne, Theresa May, pentru a-i cere să suplimenteze numărul de funţionari vamali.

Ele şi-au exprimat îngrijorarea că aeroporturile vor fi blocate din cauza controalelor stricte care au fost impuse de executiv şi care durează foarte mult.

De asemenea, reprezentanţii companiilor aeriene consideră că lipsa de personal ar putea cauza un blocaj şi la descărcarea sau încărcarea bagajelor, iar pasagerii ar putea fi fortaţi să rămână în avioane până la remedierea situaţiei.

Agenţia de Control Vamal susţine însă că nu există pericolul nici unui blocaj pe aeroporturile londoneze.

"Paştele şi Crăciunul au loc în fiecare an şi planificăm cu atenţie aceste perioade. Întotdeauna am avut o colaborare strânsă cu liniile aeriene în această privinţă şi sunt suprins de avertizările lor. Vreau însă să-i asigur pe toţi pasagerii că întârzierile vor fi menţinute la minimum şi le doresc un Paşte Fericit" spune Brian Moore, şeful Agenţiei de Control Vamal.

Temerile legate de posibila apariţie a unor blocaje pe aeroporturi au apărut în contextul în care măsurile de austeritate ale guvernului, anunţate ca parte de reducere a datoriei publice, vizează concedierea a mii de angajaţi ai Agenţiei de Control Vamal.

În plus, ministerul de interne a cerut imperios funcţionarilor vamali să efectueze controale amănunţite ale călătorilor care intră în Marea Britanie, după ce un raport recent arăta că zeci de mii de persoane au fost verificate doar sumar la sosirea în ţară.

Potrivit estimărilor, în următoarele zile numărul pasagerilor de pe aeroporturile londoneze va depăşi un milion.


Etichete ministrul de interneTheresa MayaeroportaglomeraţieBrian Moorevameşi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live