Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

14 Decembrie 2018
Vizualizari: 877
Comentează add

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache , a declarat astăzi că Parlamentul urmează să aprobe trimiterea de trupe româneşti în Qatar.

Posibilă trimitere de trupe româneşti în Qatar

radu-dobritoiu

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a declarat astăzi că Parlamentul urmează să aprobe trimiterea de trupe româneşti în Qatar. Deputatul a menţionat că este o solicitare venită din partea preşedintelui Klaus Iohannis.

Florin Iordache:

"Da. Din ce ştiu eu, programul la Camera Deputaţilor - şi nu ştiu cum este la Senat - programul va fi aşa: luni după-amiază, de la ora 16:00, va fi ceitită moţiunea în plenul reunit, apoi va fi un plen comun, în care se vor vota cteva funcţii, mă refer la ASF - vicepreşedinte, membru neexecutiv; e vorba de un membru în Consiliul de Administraţie de la TVR, un supleant; participarea României cu trupe - e o solicitare a preşedintelui Iohannis - participarea României cu trupe în Qatar şi aşa mai departe. Deci va fi o şedinţă mai lungă luni după-amiază." - informează RADOR.

Potrivit informaţiilor primite de la MApN, este vorba de lărgirea ariei de operaţii pentru cei 50 de militari români care acţionează sub mandat NATO în Irak, în cadrul Coaliţiei Internaţionale anti-ISIL/Daesh.
 

Declaraţia deputatului Florin Iordache este susţinută de ordinea de zi a Birourilor Comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului din 14 decembrie care, la punctul 3 include:

"Scrisoare din partea domnului Klaus Werner Iohannis, Preşedintele României, referitoare la participarea Forţelor Armatei României şi Ministerului Afacerilor Interne la misiuni şi operaţii în afara teritoriului naţional în anul 2019 şi extinderea ariei de dislocare a forţelor armate prin includerea teritoriului Statului Qatar în cadul Coaliţiei Internaţionale anti-ISIL/Daesh.

UDPATE:

Surse din SMAp au confirmat ca este vorba despre Centcom Partner Integration Enterprise CPIE. Este de fapt vorba de un singur ofiter, analist, care va participa la misiunea din Qatar la o bază USCENTCOM.
 


Etichete trupe romanesti Qatarcoalitie Anti-ISISparticipare Romania Coalitie Anti-Daesh

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live