Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

4 Decembrie 2019
Vizualizari: 241
Comentează add

Comisia judiciară a Camerei Reprezentanţilor va desfăşura, astăzi, prima audiere în procesul de suspendare a preşedintelui SUA.

Posibila declanşare a procesului de destituire a preşedintelui Donald Trump

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

În Statele Unite, Comisia pentru Informaţii a Camerei Reprezentanţilor a adoptat şi trimis către Comisia juridică un raport privind rezultatele anchetei care ar putea duce la declanşarea procesului de destituire a preşedintelui Donald Trump.

Doina Saiciuc: "Democraţii din Comisia pentru intelligence afirmă în raport că preşedintele Trump, citez: "a aşezat propriile interese personale şi politice deasupra intereselor naţionale ale Statelor Unite folosindu-şi puterea prezidenţială pentru a face presiuni asupra Ucrainei să îl ajute în alegerile prezidenţiale din 2020."

Raportul semnalează şi fapte de obstrucţionare a Justiţiei de către preşedinte, dar nu recomandă articole specifice de destituire.

Aflat la summitul NATO, de la Londra, preşedintele Trump a acuzat procesul de impeachment drept un act nepatriotic al rivalilor democraţi, iar purtătoarea sa de cuvânt, Stephanie Grisham, a reafirmat într-o declaraţie, aseară, că democraţii au eşuat complet să producă dovezi că preşedintele Trump ar fi făcut ceva greşit.

Într-o nouă şi impredictibilă fază a a anchetei democraţiilor, Comisia judiciară a Camerei Reprezentanţilor va desfăşura, astăzi, prima audiere în procesul de suspendare a preşedintelui, audiere la care au fost invitaţi experţi în constituţie."


Etichete Donald TrumpSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live